Cum poate asigurarea de viață să facă diferența

asigurare de viata timisoara

Cum poate asigurarea de viață să facă diferența

Oamenii își asumă riscuri. În business, în viața personală, chiar și atunci când scriu un mesaj la volan. Riscând, putem avea succes, dacă ne referim la mediul profesional. Însă lucrurile nu stau la fel în viața personală, mai ales când ne referim la bunăstarea noastră și a celor dragi. A fi prevăzător este cheia unei vieți liniștite și trăite în siguranță. Iar la această siguranță contribuie și asigurarea de viață. 

 

Asigurările de viață sunt soluții relativ tinere pentru noi ca și țară, poate din acest motiv și numărul românilor care dețin o asigurare de viață este sub 7%. Frecvent ne comparăm cu țările din occident, scandăm că vrem o țară ca afară atunci când lucrurile nu merg prea bine, însă totul pornește de la educație. Vesticii pun mare accent pe sănătate și siguranță, căci nu vor ca sănătatea lor să atârne de latura financiară atunci când se îmbolnăvesc sau au un accident. În țări precum Anglia, Franța, Italia sau Germania, peste 50% din populație deține cel puțin o asigurare de viață. 

 

De ce e util să ai o asigurare de viață și cum te ajută?

 

Pe piața asigurărilor de viață din România vei găsi zeci de produse adresate protecției tale și a familiei. E important însă să o alegi pe cea potrivită pentru tine, iar în acest proces un consultant în asigurări îți e de mare ajutor. 

 

Asigurarea de viață nu e doar un simplu produs care acoperă riscuri precum: spitalizare și convalescență, diagnosticarea cu o boala gravă, invaliditatea sau chiar decesul. Aceasta reprezintă protecție financiară pentru tine și familia ta și are numeroase beneficii. 

 

Răspunzând unor nevoi mult mai complexe, asigurarea de viață este accesibilă în mai multe forme, pe care le vom detalia în rândurile următoare.

 

Asigurarea pentru îmbolnăviri grave

 

În România bolile grave precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare sunt cauzele principale ale deceselor, și din păcate, sunt identificate tot mai des chiar și la tineri. Statisticile ne arată că 1 din 4 români riscă să dezvolte o formă de cancer pe parcursul vieții, iar la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct (1 din 10 pacienți nu supraviețuiește).

 

Asigurarea în cazul diagnosticării cu o boală gravă îți oferă siguranța că în cazul unei îmbolnăviri îți vei putea îndrepta atenția spre sănătate, fără să ai grija bugetului limitat.

 

Aceasta este benefică pentru că:

 

  • acoperă o listă complexă de afecțiuni: cancer, boli cardiovasculare, boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroză multiplă, transplant major de organe, tumori cerebrale, transplant  de  măduvă  osoasă, iar lista continuă cu alte intervenții chirurgicale complexe și costisitoare.
  • adeseori asigurările părinților acoperă gratuit și copiii, fie pentru aceeași listă de afecțiuni, fie pentru bolile specifice copiilor.
  • îți oferă siguranța că în cazul unei îmbolnăviri poți trece în cel mai scurt timp la tratarea problemei, în țară sau în străinătate, compania de asigurări punându-ți la dispoziție suma asigurată sau chiar acoperind direct către furnizorul medical costurile generate.
  • în funcție de asigurarea aleasă, sunt acoperite costurile pentru a doua opinie medicala, consultații, investigații, intervenții chirurgicale, spitalizare, medicamentele necesare tratării, monitorizarea bolii, ș.a.m.d.
  • astfel elimini timpul pierdut și scapi de grija căutării unei clinici unde să te tratezi, deoarece primești sprijin din partea unui medic coordonator de caz, care îți oferă soluții multiple.

 

Asigurarea în caz de invaliditate

 

Este util să te gândești la o astfel de asigurare deoarece, în cazul unui accident sau a unei îmbolnăviri care duce la incapacitate de muncă, stilul de viață al omului se schimbă radical. Apar noi costuri, noi provocări, iar indemnizația ce vine din partea statului este mult prea mică. 

 

Pentru o persoana a cărei venit reprezintă peste 40% din bugetul familiei, în cazul în care survine invaliditatea (cu o indemnizație lunară de 1.000 lei de la stat) este aproape imposibil ca familia să se poată adapta financiar la noua etapă. În astfel de cazuri asigurarea devine un sprijin important, fiind suport pentru cheltuielile ce apar odată cu noul stil de viață pentru întreaga familie.

 

Costurile unei astfel de asigurări nu sunt mari, hai să luăm un exemplu:  Pentru o persoană de 30 de ani unde suma asigurată este de 40.000 de euro, costul asigurării variază între 25 și 48 lei pe lună, în funcție de asigurător și produsul selectat.

 

Asigurarea în caz de deces

 

Poate îți este greu să te gândești la o astfel de asigurare, mai ales dacă ai în jur de 35 de ani și o listă mare de obiective de realizat. Cu toții știm că viața bate filmul, și zilnic se întâmplă sute de accidente care lasă în urma lor familii îndurerate. 

 

Întrebarea noastră către tine este: Dacă tu nu mai ești (implicit venitul tău dispare), cum se va descurca financiar familia atunci? 

 

În astfel de cazuri asigurarea de deces poate face diferența, oferind siguranță financiară familiei, deoarece știm cu toții că durerea este nemărginită și nimeni nu poate compensa lipsa celui drag… Când se întâmplă astfel de tragedii, compania de asigurări pune la dispoziția familiei suma de bani în cel mai scurt timp, oferind necesarul financiar pentru a se adapta la această nouă etapă a vieții. 

 

Asigurarea de deces este despre ceea ce lăsăm în urmă. Fie că vorbim de o familie care a rămas fără veniturile necesare pentru un trai decent, fie că este vorba despre o afacere care trebuie preluată sau vândută. Ai grijă ca cei dragi să fie bine și dacă tu nu vei mai fi lângă ei.

 

Asigurarea de viață pentru credit

 

Acest tip de asigurare se referă la ceea ce lași în urmă în caz de deces sau cum te descurci în cazul în care nu mai ai capacitatea de a lucra. Dacă îți iei un credit, îți asumi automat responsabilitatea că îl vei plăti integral, iar în caz de invaliditate sau deces, familia este nevoită să plătească ratele. Așa stau lucrurile, chiar dacă ne este greu să credem sau să ne imaginăm că am fi noi victimele acestei situații. 

 

Această asigurare este utilă deoarece în caz de invaliditate sau deces, compania de asigurări achită în întregime creditul, exonerând familia de datorii. Iar dacă suma asigurată este mai mare decât creditul, diferența de bani ajunge către moștenitorii legali. Luând în calcul costurile asigurării, acestea nu sunt deloc mari. De exemplu, pentru un credit în valoare de 150.000 lei, plătești lunar aproximativ 50 lei, în funcție de produsul și compania de asigurări aleasă.

 

Asigurarea de accidente

 

Dacă ești o persoană activă care își petrece majoritatea timpului în mașină, ești un om de vânzări, sau ai hobby-uri mai deosebite precum: tâmplăritul, grădinăritul, sau alte activități care nu țin de meseria ta, recomandarea noastră este să analizezi cu atenție utilitatea unei astfel de asigurări. 

 

Totuși, și dacă nu te încadrezi în aceste categorii, e util să arunci o privire peste statisticile care arată că România e fruntașă la accidentele rutiere cu victime din Uniunea Europeană. 

 

Am stabilit că se întâmplă multe accidente și că neprevăzutul poate fi la orice pas. Bun, dar cum te ajută de fapt o asigurare de accidente? În rândurile următoare vom puncta câteva beneficii:

 

  • în cazul unui accident, asigurătorul va acoperi cheltuielile medicale suportate de tine în spital, inclusiv cele pentru intervențiile chirurgicale
  • în cazul în care alegi să mergi într-un spital pentru spitalizare și intervenție chirurgicală, situație în care teoretic nu ai prea multe de plătit,  asigurătorul îți oferă o indemnizație zilnică pe perioada spitalizării. Poți folosi această sumă atât pentru cheltuielile medicale viitoare, cât și pentru a acoperi cheltuielile mai mari pe care le generăm când ne aflăm în incapacitate temporară de muncă.
  • în funcție de asigurarea aleasă se poate acoperi și partea de recuperare medicală post-spitalizare, respectiv cheltuielile medicale post-spitalizare.

 

Costul unei asigurări de accidente nu este mare, pornește de la 22 lei/luna și diferă în funcție de produsul pe care îl alegi, respectiv compania de asigurări din spatele acestuia.

 

Dacă îți dorești să afli mai multe informații despre asigurări sau ce soluții de acest tip sunt pe piața din România, te invităm să le citești pe site sau să ne contactezi. Alături de unul dintre consultanții Wise Advising, cu siguranță vei găsi o asigurare potrivită ție, familiei și stilului de viață actual.

 

Pentru un viitor sigur, fără griji!

About Author

Related posts