Economisire și investiții

Investiția în educație este cea mai sigură investiție!

Fie că ești la început de drum și dorești să înveți să economisești, fie că ai agonisit deja o sumă de bani și realizezi că în cont aceștia nu aduc prea multe beneficii, alături de noi poți face alegerea cea mai bună cu privire la  instrumentele financiare prin care să îi multiplici.

Înainte de a porni la drum cu orice tip de investiție, fie că este vorba de a cumpăra titluri de stat, obligațiuni, acțiuni, sau de a investi în fonduri mutuale, este important să cunoști anumite informații:

Înainte de a porni la drum cu orice tip de investiție, fie că este vorba de a cumpăra titluri de stat, obligațiuni, acțiuni, sau de a investi în fonduri mutuale, este important să cunoști anumite informații.

economisire
  • Ce oportunități ai disponibile pe piața din România
  • Obligațiile pe care ți le asumi pe partea de taxe și impozite
  • Costurile pe care le presupune fiecare tranzacție
  • Riscurile ce vin asociate cu fiecare plasament făcut

Consultanții Wise Advising te vor sprijini în acest proces, pentru a economisi sau a investi corect și a înțelege fiecare pas pe care îl faci.

PROGRAMEAZĂ O DISCUȚIE

Pasul I – Cunoaște-ți capacitatea financiară 

 

Înainte de a investi sau a economisi, e important să fii corect cu tine, să te cunoști și să știi care e capacitatea ta de economisire. Dacă n-ai mai făcut acest exercițiu, echipa Wise Advising te poate îndruma să faci primul pas corect. Calculăm împreună bugetul și facem o estimare corectă și realistă a banilor pe care poți să îi economisești sau să îi investești, în strânsă legătură cu capacitatea ta financiară. 

Pasul II – Stabilește un obiectiv clar 

 

În al doilea pas vom clarifica împreună care sunt obiectivele tale. Fie că vrei să economisești pentru a-ți cumpăra o locuință, să pornești o mică afacere sau să investești în ceva care să genereze venit pasiv, e esențial să ai obiective bine conturate și să știi scopul investiției. Întrebarea pe care o punem deseori clienților în acest pas este: Încotro? 

 

Dacă simți că nu te descurci și e prea complicat pentru tine acest proces, te așteptăm la o discuție. Vom contura împreună obiectivele financiare și vom crea un plan de economisire pe termen mediu și lung. 

 

Pasul III – Alegem planul de economisire potrivit pentru tine 

economisire si investitii timisoara

Odată ce am stabilit care sunt obiectivele și DE CE-ul tău, vom contura împreună un plan de economisire potrivit pentru tine, cu sau fără element de investiție.

 

Soluțiile recomandate de noi sunt de mai multe tipuri:

 

constante: Depui în fiecare lună o anumită sumă de bani, având posibilitatea de a adăuga  oricând un surplus. Această soluție oferă la sfârșit rezultatul investiției realizate.

 

conservatoare: Depui o sumă de bani la început (de la 2.000 lei sau 450 euro), iar la final vei primi valoarea garantată (din depunerea inițială – costuri + dobânda garantată) la care se adaugă participarea la profit acumulată.

 

flexibile: Depui o sumă de bani la început (de la 1.000 euro în sus) și revii tu cu alte sume când mai strângi ceva, fie ca este vorba de un bonus sau chiar de o moștenire. Această soluție oferă la sfârșit rezultatul investiției realizate.

 

Consultanții Wise Advising îți vor oferi soluția potrivită în funcție de nevoile și obiectivele tale, și te vor sprijini atât în a alege planul potrivit, cât și în tot procesul de aplicare al său.

consultanta in investitii timisoara
DISCUTĂ CU UN CONSULTANT

Instrumentele financiare sunt de mai multe tipuri:

 

Obligațiuni: înscrisuri emise de companii sau țări, sunt tranzacționate pe piața de capital la fel ca acțiunile. Obligațiunea funcționează la fel ca un împrumut, se cumpară la un preț, iar la final se primește valoarea investită plus dobânda promisă. 

 

Acțiuni: părți ale companiilor, folosite de acestea pentru a obține capital. Acțiunile se tranzacționează pe piața de capital,  iar valoarea unei acțiuni crește sau scade în timp, în funcție de direcția pe care o are compania. Se recomandă investirea în acțiuni ale companiilor ce au strategii inovatoare pe termen lung.

 

Fonduri mutuale: depui bani într-un fond mutual pe o perioadă, se recomandă perioade între 3 și 15 ani, iar administratorul de fond alege unde este direcționată investiția, pe baza unei analize minuțioase a pieței de capital. 

Fondurile recomandate de noi investesc banii preponderent în marile companii din întreaga lume, companii din domenii precum: IT, farmaceutic, telecomunicații, materii prime etc.

 

Avantajele fondurilor mutuale:

 

  • Banii pe care îi depui se transformă în unități de fond, astfel încât are loc demonetizarea, iar în cazul în care inflația este mare tu nu ești afectat.
  • Ești liniștit că lucrezi cu specialiști care studiază constant piața și știu cum să managerieze și să investească strategic (administratorul fondului);
  • Te bucuri de flexibilitate, poți face schimbări oricând, iar dacă apare ceva neprevăzut în planurile tale, poți chiar să-ți retragi banii, parțial sau total;
  • Într-un fond de investiții există o mare diversitate: activul fondului este repartizat către mai mulți deținenți (câteva zeci de companii în care se investește simultan).

 

Produse securizate (One Time): depui o sumă de bani, iar la finalul perioadei primești valoarea maximă dintre: suma depusă – costuri + dobânda garantată sau valoarea investiției realizate, care poate fi dublă sau chiar triplă, în funcție de specificațiile produsului și contextul economic global.

 

Exemplu: Depui 10.000 de euro, intră în cont 9.920 de euro (80 de euro fiind costurile), iar la finalul perioadei primești: 9.920 euro + 5% pe fiecare an sau valoarea investiției, care poate fi dublă sau triplă.

 

Produsele One Time sunt mai rare, apar pe piață doar în anumite perioade de timp, suma necesară subscrierii este limitată, iar perioada de achiziție e destul de scurtă (de obicei până în 6 luni). Dacă ești clientul nostru, vei fi informat din timp despre momentul în care poți achiziționa un astfel de produs. 

consultanta financiara timisoara

De ce să colaborezi cu noi?

 

  • Te informăm cu privire la avantaje, restricții, costuri și te sprijinim pe toată perioada 
  • Calibrăm împreună produsele potrivite nevoilor tale
  • Programăm împreună întâlniri de follow-up periodice (o dată la 6 sau la 12 luni) pentru a ține pasul cu nevoile tale, ritmul de economisire ales și trendul economiei globale.
  • Ai acces constant la informații legate de instrumentele și actualizările noi
  • Avem în echipă specialiști financiari cu peste 9 ani de experiență în domeniu, pregătiți să îți ofere sprijin și susținere în a găsi cea mai bună soluție pentru tine.
CONTACTEAZĂ-NE

Dacă te interesează subiecte precum inflație, economisire, bugetare sau partea de investiție, te așteptăm la o discuție.

Completează formularul: