Cum asigurarea de călătorie devine prietenul tău de nădejde în vacanțe

asigurare de calatorie

Cum asigurarea de călătorie devine prietenul tău de nădejde în vacanțe

Cu toții ne dorim vacanțe frumoase și liniștite, fără evenimente neprevăzute, mai ales atunci când facem economii serioase pentru asta și le plănuim din timp. Dar lucrurile nu stau mereu cum ne dorim și chiar dacă nu putem preveni situațiile neprevăzute, ne putem pregăti pentru a le face față fără griji, stres și cheltuieli în plus.

 

Asigurarea de călătorie e un must pe care ar trebui să-l pui în bagaj alături de celelalte lucruri de care nu te poți lipsi într-o vacanță perfectă. De ce? Gândește-te doar la toate provocările care pot apărea într-o vacanță: de la o mușcătură neașteptată de meduză, insolație, intoxicație alimentară până la o măsea umflată sau chiar un accident nefericit. 

 

Asigurarea de călătorie îți protejează economiile în caz de evenimente neprevăzute care te obligă să apelezi la serviciile medicale în țara în care călătorești. Servicii care de altfel nu sunt deloc ieftine.

 

Cele mai multe asigurări au la bază suma asigurată de 50.000 de euro. Oare nu ești mai liniștit știind că dacă se întâmplă un accident sau ai nevoie de o intervenție chirurgicală sunt acolo pentru tine câteva mii de euro? Asigurarea de călătorie acoperind absolut toate cheltuielile medicale care apar în vacanța ta.

 

Când au folosit clienții noștri asigurările de călătorie

 

Mulți dintre clienții noștri au folosit asigurările de călătorie și credem că este util să-ți împărtășim câteva dintre poveștile lor:

 

 • Un client a plecat cu familia în vacanță în Grecia, iar copilul lor, după 2 zile, s-a plâns că “îl doare burtica”. După un semimaraton în care au ajuns la 4 medici diferiți, și-au dat seama că de fapt copilul era anxios pentru că era prima lui călătorie atât de departe de casă. Dacă părinții nu aveau asigurare de călătorie, cu siguranță apelau la economii ca să plătească consultațiile amănunțite și vizitele la cei 4 medici pe care i-au vizitat.

 

 • Un alt client a plecat în luna de miere în Egipt. Desigur că a testat tot ce i s-a părut interesant în materie de mâncare, s-a ales cu o intoxicație alimentară și a ajuns la spital. Asigurarea de călătorie a acoperit și costurile cu ambulanța, nu doar spitalizarea și medicația administrată. Atunci când ne-a povestit situația, ne-a spus că a fost cea mai bună alegere pentru că în caz contrar, l-ar fi costat o parte bună din darul de nuntă. :))  

 

 • Avem și clienți mai aventurieri așa că vom continua exemplele cu un client care a mers în vacanță pe pârtie în Austria. Cu toate că era un schior cu experiență, o clipă de neatenție a fost suficientă… Din cauza gravității rănii, a fost nevoie să fie transportat cu elicopterul la spital. Acolo, i-au făcut operație la nas, iar piciorul a trebuit să fie pus în ghips. Asigurarea de călătorie a acoperit toate costurile legate de medicație, spitalizare și  transport cu elicopterul pe pârtie.

 

Puseul acut al unei boli cronice – asigurarea acoperă și agravarea unor probleme de sănătate preexistente

 

O parte importantă a asigurării de călătorie este capacitatea sa de a oferi asistență și protecție chiar și în cazul în care călătorii se confruntă cu probleme de sănătate preexistente.

 

Să presupunem că ai o afecțiune medicală preexistentă, cum ar fi o boală cardiacă sau diabet, și te afli într-o vacanță exotică. Din păcate, într-o zi, simptomele tale se agravează brusc și ai nevoie de îngrijire medicală imediată. Aici intervine asigurarea de călătorie. Aceasta acoperă costurile tratamentului, indiferent dacă necesită spitalizare, intervenții chirurgicale sau administrarea de medicamente. În plus, asigurarea de călătorie acoperă și costurile ambulanței care te aduce în siguranță la cea mai apropiată unitate medicală calificată.

Spune-i consultantului în asigurări despre starea ta de sănătate atunci când vrei să închei o asigurare de călătorie, pentru a putea acoperi și acest aspect pe polița ta. Atunci când ești asigurat, poți primi tratamentul necesar fără să-ți faci griji pentru aspectele financiare. 

 

Ești însărcinată? Nu uita să spui asta când îți faci asigurare de călătorie

 

Dacă ești însărcinată și planifici o călătorie, este esențial să informezi asigurătorul despre sarcină. Unii asigurători oferă acoperire specială pentru gravide, aceasta având un rol foarte important atunci când vine vorba de complicații survenite în primele 30 de săptămâni de sarcină.

În situația apariției unor complicații care implică salvarea vieții mamei și/sau copilului în timpul călătoriei, asigurătorul intervine și acoperă cheltuielile legate de procedurile medicale critice. Această acoperire asigură că, în cazul unor evenimente nefericite, vei avea acces la îngrijirea medicală necesară, fără a te confrunta cu costuri financiare exorbitante și stres în plus pentru tine și bebe.

 

STORNO – Nu pierzi banii dacă nu mai poți călători 

 

Dacă se întâmplă ceva neprevăzut și trebuie să renunți la vacanță, asigurarea de călătorie cu STORNO este un must-have. Aceasta te va sprijini în restituirea costurilor pentru cazare și alte servicii pe care le-ai plătit în avans!

 

Evenimentele acoperite includ situații în care:

 1. Ești declarat inapt medical pentru a călători.
 2. Te îmbolnăvești de COVID-19.
 3. Un membru al familiei tale moare sau este grav bolnav sau rănit și necesită spitalizare.
 4. Locuința ta a suferit daune materiale grave, precum incendii, spargeri, vandalisme sau pagube din cauza condițiilor meteo extreme, cu maxim 48 de ore înaintea datei de începere a călătoriei.
 5. Pierzi sau îți sunt furate documentele de identitate indispensabile pentru călătorie, ca urmare a unei agresiuni sau spargeri, cu maxim 48 de ore înaintea plecării.
 6. Există o grevă în transportul în comun la data plecării.
 7. Ai fost implicat într-un accident major sau vehiculul pe care planificai să-l folosești s-a defectat, cu cel mult 15 zile înainte de data de început a călătoriei.
 8. Ești concediat neașteptat din motive neimputabile ție, cu cel mult 15 zile înainte de începerea călătoriei.

Suma asigurată pentru STORNO începe de la 1.000 de euro per persoană și poate ajunge până la 10.000 de euro, în funcție valoarea totală a vacanței tale. Cu cât suma asigurată este mai mare, cu atât te vei simți mai protejat în cazul în care trebuie să anulezi călătoria din motive neprevăzute.

Nu uita să faci această asigurare cât mai din timp, de preferat în ziua în care ai achiziționat pachetul turistic sau ai cumpărat cazarea. Cu cât a cumperi mai devreme, cu atât ai șanse mai mari de a beneficia de acoperirea completă. În general, recomandăm să alegi această opțiune cu cel puțin 30 de zile înainte de data de începere a călătoriei. Astfel, ai pe masă toate ofertele de asigurare din piață.

 

Întârzierea & pierderea bagajelor sau a avionului 

 

Când călătorești cu avionul, trebuie să știi că asigurarea de călătorie poate să te ajute în cazul întârzierii, pierderii bagajelor sau a avionului. Este important ca atunci când călătorești cu avionul să menționezi acest lucru consultantului, acesta va include această acoperire pe polița ta de asigurare.

Dacă bagajul tău întârzie mai mult de 6 ore, vei primi 100 de euro înapoi. Dacă bagajul se pierde, vei primi 500 de euro.  

Dacă zborul tău are o întârziere de peste 6 ore sau este anulat, asigurarea îți va acoperi costurile pentru medicamente, articole de toaletă, mâncare, cazare la hotel și transport, totul în valoare de strictă necesitate. Iar dacă din cauza întârzierii cursei aeriene pierzi următorul zbor, asigurarea îți va acoperi cheltuielile pentru a-ți schimba biletele.

Dar fii atent, asigurarea nu acoperă cazurile în care nu ai dovezi pentru cererea de despăgubire sau dacă nu anunți pierderea/furtul bagajului la poliție în 24 de ore. Și mai trebuie să știi că obiectele valoroase, respectiv banii în numerar nu sunt incluși în asigurarea pentru bagaj.

 

Mergi cu mașina în călătorie? Include în asigurare și asistență rutieră

 

Atunci când călătorești cu mașina în timpul vacanței, este esențial să ai grijă și de aceasta. Dacă mașina pe care o conduci este proprietatea ta și nu ai o asigurare full CASCO, te încurajăm să atașezi opțiunea de asistență rutieră la polița ta de asigurare de călătorie. Acest lucru este valabil și în cazul închirierii unei mașini.

Asigurarea de asistență rutieră îți este de un real folos în cazul în care se întâmplă o defecțiune, o pană sau un accident. Așadar, indiferent dacă conduci propria mașină sau una închiriată, asigură-te că ai o protecție corespunzătoare pentru a face față situațiilor urgente și neprevăzute de pe drum. Alege să ai o călătorie sigură, lină și fără bătăi de cap.

 

Pierderea sau furtul actelor

 

Dacă pierzi sau ți se fură documentele necesare pentru a reveni acasă din călătorie, asigurarea va acoperi cheltuielile legate de obținerea unor documente înlocuitoare. Asta înseamnă că asigurătorul îți va rambursa costurile pentru a obține documentul necesar, precum transportul către autoritatea competentă și taxele de emitere, până la suma de 400 de euro. 

De asemenea, asigurare acoperă costurile pentru procurarea de documente provizorii și cheltuielile pentru a le obține, inclusiv costurile de transport către o altă localitate, chiar în străinătate, pentru a rezolva problema.

 

Răspunderea civilă 

 

Răspunderea civilă este o parte importantă a asigurării de călătorie, care acoperă prejudiciile (fără intenție) pe care le poți provoca unor terți în timpul călătoriei în străinătate, în timpul perioadei asigurate.

 

Asigurarea acoperă daunele cauzate de tine unor terți, cum ar fi vătămările accidentale ale altor persoane sau distrugerea proprietății lor. Aceasta este valabilă doar în anumite condiții:

 1. Dacă prejudiciul a fost cauzat de o faptă neintenționată a ta în timpul perioadei asigurate
 2. Dacă există o legătură de cauzalitate între fapta culpabilă și prejudiciul produs 
 3. Dacă prejudiciul este indemnizabil, adică să aibă un caracter cert, actual, să fie personal și direct

Iată cel mai real exemplu: ești pe pârtia de schi și, din nefericire, lovești accidental o altă persoană, care suferă răni serioase și necesită spitalizare. Cu o asigurare de răspundere civilă, toate costurile legate de spitalizarea și tratamentul persoanei accidentate vor fi acoperite, eliberându-te de o povară financiară majoră. În plus, fii atent că pe pârtiile de renume din Europa, ai nevoie de o asigurare de răspundere civilă activă pentru a putea să intri.  Deci, asigurarea de răspundere civilă nu este doar un aspect secundar, ci o necesitate esențială pentru călătoriile tale.

Această asigurare te protejează în cazul în care provoci accidental prejudicii altor persoane în timpul călătoriei tale, acoperind despăgubirile care trebuie plătite păgubitului, respectiv cheltuielile de judecată.

 

Citește asta dacă practici sporturi în călătoriile tale!

 

Dacă ești genul de om care se bucură de sporturi extreme în călătorii și adoră să se arunce în aventuri, avem cele mai bune asigurări pentru tine. Poți să schiezi pe cele mai nebune pârtii sau să te cațeri pe cele mai înalte vârfuri, iar asigurarea de călătorie te va acoperi. 

Iată câteva tipuri de sporturi incluse la partea de sporturi de agrement pe asigurare:

 • sporturi de iarnă:  schi, snowboard, sanie
 • sporturi acvatice: schi nautic, surfing, scuba diving, windsurfing, iahting, jet skiing, navigaţie
 • alpinism: cățărări montane, ascensiuni montane etc.

Dar să nu uiți, chiar dacă ești plin de optimism și energie, nu ești atotputernic, iar viața ne poate surprinde în cele mai neprevăzute moduri. Așa că, în timp ce te bucuri de toate aventurile tale extreme, amintește-ți să fii cu picioarele pe pământ și să te asiguri că ai acoperirea potrivită. Îți dorim o călătorie plină de distracție și amuzament, dar cu o doză sănătoasă de precauție!

În cele din urmă, asigurarea de călătorie este un partener de încredere în călătoriile tale, oferindu-ți liniștea de a te bucura din plin de fiecare experiență, fără grijile legate de evenimente neprevăzute. Fie că ești într-o vacanță relaxantă sau în mijlocul unor aventuri extreme, asigurarea de călătorie este un scut care te protejează și te lasă să te concentrezi pe momentele magice ale călătoriei tale. Cu un spirit optimist și o poliță de asigurare bine aleasă, poți să pornești în fiecare călătorie cu încredere, știind că ești pregătit pentru orice. 

 

Echipa Wise Advising îți este alături în alegerea celei mai potrivite asigurări de călătorie pentru tine. Contactează-ne să discutăm despre următoarea ta vacanță sau aventură! 

About Author

Related posts