Bugetare

Un buget arată banilor tăi unde să se îndrepte în loc să-i lași pe ei să decidă unde să se îndrepte.

– Dave Ramsey

Bugetarea este o etapă esențială în viața oricărei familii. Este similară cu alegerea hainelor. Cine îşi cumpără haine fără să se uite la mărime? Nu facem asta căci ar putea să ne fie prea mari, sau prea mici. Exact așa este și cu banii, trebuie să îi folosim cu grijă, să ne alegem cheltuielile în concordanță cu posibilitățile, și să nu uităm de faptul că mai trebuie să și rămână ceva pentru a economisi.

Alături de un consultant Wise Advising vei învăța cum să monitorizezi cheltuielile actuale, să înțelegi anumite comportamente pe care le ai și să construiești un buget echilibrat.

Bugetarea corectă te va ajuta să te bucuri mai mult de bani atunci când îi cheltui, respectiv să economisești mai cu spor. Oricine poate avea parte de o viață financiară sănătoasă, alături de noi cu siguranță o să o poți construi.

Alege să fii în control și să faci schimbări majore în viața ta financiară!

Înainte de a ne contacta pentru a stabili o întâlnire, îți dăm temă pentru acasă formată din 3 elemente importante:

  1. Bugetul pe ultimele 6 luni – Intră în trecutul tău financiar și adună tot ce ai cheltuit în ultimele șase luni. În acest proces, îți vei da seama cât de multe posibilități de economisire au fost ratate și unde ai depășit limitele. Adevărul poate fi uneori dur, dar este primul pas către schimbare.
  2. Estimează cum vrei să arate bugetul tău de mâine – Ia o foaie de hârtie și începe să visezi! Cum arată viața ta financiară ideală? Unde călătorești? Ce achiziții majore faci? O astfel de estimare te va ajuta să-ți setezi obiective mai clare și să identifici prioritățile. 
  3. Bugetul meu de om bogat – Acesta este momentul în care devii mai încrezător. Gândește-te la cei mai prosperi oameni pe care îi cunoști și întreabă-te: ce fac ei diferit în privința banilor? Cu aceste informații, creează-ți propriul buget de “om bogat”. Visează!

Nu uita că banii nu trebuie să fie un motiv de stres sau de limitare, iar expresia populară românească “banii sunt ochiul dracului” ar trebui sa o trimitem direct la pensie. Banii sunt o resursă pe care o poți folosi pentru a-ți îmbunătăți viața, iar cu sprijinul unui consultant Wise Advising și cu pașii pe care-i vei avea de urmat după întâlnirea cu el, vei putea să-ți transformi relația cu banii și să-ți urmărești cu succes toate obiectivele tale financiare! 

bugetare