Pașii planificării

Modul în care funcționează consultanța...

Viața fiecăruia dintre noi este complexă, diferită și în continuă schimbare. Ne căsătorim, apar membri noi în familie pe care îi iubim enorm, ne schimbăm domeniile de activitate, ne cresc veniturile și implicit riscurile pe care ni le asumăm. În această călătorie tumultoasă este de mare folos să ai lângă tine un specialist cu care să te sfătuiești, un partener de încredere. În vestul Europei acesta este consultantul financiar, este unul din oamenii de bază ai familiei care influențează și îngrijește sănătatea acesteia, alături de jurist, preot și medic de familie.

O colaborare de încredere se construiește în timp, și are la bază cunoașterea nevoilor clientului, tocmai din acest motiv primul pas în interacțiunea noastră cu tine va fi cel de stabilire a obiectivelor colaborării și a metodelor de comunicare. Mai jos avem detaliați pașii prin care vom trece împreună.

Formularul clientului

În primul pas vom discuta despre obiectivele tale financiare, modul în care te-ai gândit să le realizezi și cu siguranță vom lua “pulsul tău financiar”. Facem asta discutând cu tine despre soluțiile folosite astăzi, bugetul pe care îl ai la dispoziție și modul de repartiție al acestuia.

Nu te îngrijora, discuția va fi una simplă și plăcută. Consultantul te va ghida cu întrebări, iar răspunsurile și informațiile de bază din discuție le va nota în Formularul clientului.

Alegem soluțiile optime

finance-img

După ce am colectat informațiile de la tine începe magia consultanței financiare:

  • în primă fază vom interpreta datele
  • ulterior vom gândi un plan incrementat care să ducă la atingerea obiectivelor discutate la prima întâlnire
  • vom veni cu sugestii de îmbunătățire sau corecții legate de sumele alocate pe obiective, respectiv perioadele de implementare
  • iar în ultimul pas, după multiple calcule și interpretări de oferte vom alege produsele financiare care se potrivesc cel mai bine cu nevoile tale

Toate aceste informații și soluții le vom așeza într-o prezentare de maxim 12 pagini pe care o vom discuta împreună la următoarea întâlnire. În spatele acestui pas stau câteva ore bune de muncă, ore pe care le alocă echipa de consultanță pentru fiecare client nou. Piața financiară din România vine cu câteva mii de produse și noi ne dorim ca fiecare plan gândit să fie unul personalizat pe nevoile tale, iar tu și cei dragi ție să fiți mereu sănătoși financiar.

Planul financiar

După ce pregătim rețeta personalizată vine discuția pe baza acesteia. A doua ta întâlnire cu consultantul Wise Advising va fi puțin mai tehnică. Discuția va include atât informații legate de când și cum îți recomandăm să procedezi în contextul economic actual, cât și o parte în care vom discuta structura soluțiilor financiare recomandate (partea de avantaje, cea de costuri și cea de restricții).

La finalul acestei discuții vei pleca acasă cu un plan bine gândit, înțeles și asumat, atât de tine cât și de consultantul tău financiar. Și cum nu există soluții bune care să fie simple, vom avea grijă ca în urma discuției să primești un email cu toată documentația aferentă (ofertele, condițiile, prezentarea planului), informații pe care ne-ar plăcea să le parcurgi până la următoarea întâlnire.

small_150585

Implementarea planului financiar

Începem acest pas cu întrebări, curiozități și nelămuriri din partea ta. După ce răspundem la fiecare întrebare în parte și suntem siguri că ești lămurit cu toate, ne apucăm de partea practică.

Consultantul tău va avea pregătite toate formularele necesare implementării planului financiar, le va completa cu atenție alături de tine și le va trimite mai departe către furnizorii de soluții financiare. Implementarea planului financiar se face pas cu pas, uneori pentru că planul este mai măreț îl împărțim în 2-3 etape, pentru încadrarea lină și sănătoasă a acestuia în bugetul familiei. Planurile financiare sunt mereu legate de cele mai mari și frumoase obiective din viață, tocmai din acest motiv vor urma întâlniri periodice. Așa începe călătoria noastră alături de tine ca și partener!