Ce poți face azi ca să te bucuri de o pensie liniștită

Ce poți face azi ca să te bucuri de o pensie liniștită

În agitația vieții noastre pline de provocări și realizări, perioada pensionării pare a fi departe. Trece adesea neobservată printre gândurile și planurile de zi cu zi. Totuși, prezentul e un moment crucial, în care ar trebui să ne așezăm și să reflectăm asupra a ceea ce ne dorim cu adevărat pentru viitorul nostru. 

 

Deși pare dificil să ne imaginăm cum va fi viața noastră la pensie, e esențial să ne gândim la ea și să planificăm în consecință. Anii trec într-un ritm copleșitor, iar gândul la perioada pensionării n-ar trebui să fie amânat sau uitat. 

De aceea, îți adresăm cu sinceritate și foarte serios întrebarea: Știi cu adevărat ce te așteaptă la pensionare? 

 

Doar 300 de lei pensie lunară peste 30 de ani?!

 

Insistăm pe acest subiect pentru că statisticile din România cu privire la natalitate, speranța de viață și pensionare arată o realitate îngrijorătoare: în anul 2050, pensia ar putea fi mult prea mică pentru a asigura un trai decent. Am făcut un calcul pentru o persoană în vârstă de 32 de ani, cu salariul de 6 500 lei, raportându-ne la statisticile actuale. Peste 33 de ani pensia primită ar fi de doar 300 de lei pe lună.

 

Sigur te gândești că e imposibil ca o persoană să se descurce cu această sumă. Așa și este. Dar nu lăsa aceste cifre să te descurajeze, pentru că tu ești arhitectul propriei tale vieți. Soluția de a crea un plan de pensie solid, încă de acum, rămâne cea mai bună variantă pentru a-ți asigura o pensie liniștită. 

 

Cum vrei să arate stilul tău de viață la pensie?

 

Înainte să te gândești câți bani să pui deoparte pentru pensie, de când să începi sau ce tip de pensie să alegi, răspunde la întrebarea de mai sus. 

 

Răspunsul te va ajuta să-ți dai seama ce sumă de bani vei avea nevoie lunar pentru a-ți asigura stilul de viață pe care ți-l dorești. Poate vrei să călătorești în locuri exotice, să explorezi cultura și frumusețea lumii. Sau vrei să te retragi într-o căsuță frumoasă la țară și să te bucuri de natură și liniște. Sau poate îți dorești să te dedici pasiunilor tale și să petreci timpul cu cei dragi. 

Fă un exercițiu de imaginație și gândește-te bine cum ți-ar plăcea să arate viața ta la pensie.

 

Crează planul de pensie – Construiește temelia pentru viitor!

 

Pornind de la viitorul pe care ți-l dorești, e timpul să-ți pui visul în cifre și să începi să construiești temelia pentru perioada pensionării. 

În acest proces important echipa Wise Advising este alături de tine. Vom programa o întâlnire și vom povesti despre cum îți dorești să arate perioada pensionării tale, care sunt obiectivele, iar  apoi vom trece la calcule. 

 

Ca să construim un plan solid de pensie, trebuie să calculăm cu atenție câți bani ai nevoie pentru a-ți asigura un trai confortabil și împlinit. Vom analiza în detaliu fiecare aspect, vom lua în considerare inflația și te vom ajuta să ai o imagine clară despre suma pe care trebuie să o economisești lunar.

Un aspect foarte important în constituirea unui astfel de plan este realitatea financiară a țării, așa că te sfătuim să plănuiești pensia în funcție de venitul minim pe economie. 

 

Hai să facem câteva calcule împreună! 

 

“Vreau să am la pensie contravaloarea de azi a 5.000 lei. Azi, venitul minim pe economie este 1 900 lei, deci vreau să am la pensie 2,63 * minimul pe economie, astfel încât în mod real să pot face ce îmi doresc cu banii, plan gândit astfel încât să luăm în calcul inflația și fluctuațiile financiare.

 

De exemplu: dacă ai 32 de ani și depui lunar 350 lei, la finalul perioadei de economisire la 65 de ani, vei avea o sumă între 181.600 lei și 371.600 lei, în funcție de produsul financiar folosit pentru pensie, deci un venit la pensie între 1.000 și 1.900 de lei în plus.

Sfatul nostru este să începi cât mai de tânăr, astfel încât, dacă începi de la 25 de ani cu 350 lei pe lună, se va strânge o sumă considerabilă mai mare față de aceeași 350 lei într-un contract început la 32 ani. Așadar, în loc de 371.600 lei, vei avea spre 609.190 lei.

 

Te invităm să arunci o privire și pe pagina dedicată: Pensie privată pentru a descoperi mai multe detalii și exemple concrete de calcul. 

 

Noi suntem aici pentru a-ți oferi sprijin și ghidare în crearea planului de pensie care să se potrivească perfect nevoilor tale.

 

Perioada pensionării reprezintă un capitol important al vieții noastre, iar planificarea adecvată a acestei etape poate aduce beneficii semnificative și o siguranță financiară pe termen lung. 

About Author

Related posts