ASIGURARE CASCO – de ce nu trebuie să lipsească din viața ta și a mașinii tale?

asigurare casco

ASIGURARE CASCO – de ce nu trebuie să lipsească din viața ta și a mașinii tale?

Să începem cu un exercițiu de imaginație! Închide ochii și imaginează-ți următorul scenariu: conduci, respirația îți este întreruptă de emoție, iar ochii îți sunt fixați pe drum. Într-o fracțiune de secundă, totul se schimbă. Un alt șofer nu acordă atenție și îți lovește puternic mașina. Acum, stai acolo, cu mașina avariată și cu gândurile care îți pătrund în minte: “Ce se întâmplă acum? Cum voi repara daunele? Și, mai important, cum voi putea să-mi continui viața de zi cu zi?” În astfel de momente, asigurarea CASCO apare ca un far luminos în întuneric, aducând cu ea protecție și siguranță financiară.

 

Știai că, dacă te lovește cineva, poți alege să-ți repari mașina pe CASCO-ul iar ulterior asigurătorul tău să își recupereze banii de la cealaltă firmă ( iar asta fara ca asigurarea ta CASCO sa se scumpeasca anul următor)? Acest lucru îți oferă  flexibilitate și confort financiar în situația unui accident auto. Dar există și alte motive pentru care ar trebui să iei în considerare încheierea unei asigurări CASCO pentru mașina ta.

 

Primești bani de la asigurarea CASCO pentru mașină nouă! 

 

Da, ai citit corect! Dacă în urma unui accident se stabilește că mașina ta este avariată total, în primii 2 ani de CASCO primești bani pentru o mașină nouă. Așadar, indiferent de valoarea mașinii tale, în cazul unei avarii totale, primești suma necesară pentru a-ți achiziționa un alt vehicul similar. Să luăm, de exemplu, cazul în care mașina ta a costat 30.000 de euro. Dacă ai încheiat un contract CASCO și suferi un accident care duce la daună totală, vei primi 30.000 de euro pentru a-ți cumpăra o altă mașină.

Există 2 tipuri de daună totală în cazul asigurărilor CASCO: daună totală financiară și daună totală tehnică

Dauna totală financiară se referă la situația în care costul reparațiilor depășește valoarea mașinii. În acest caz, compania de asigurări va plăti suma asigurată pentru mașina ta. 

Pe de altă parte, dauna totală tehnică înseamnă că mașina nu poate fi reparată din punct de vedere tehnic (fizic). În acest caz, vei primi suma asigurată, iar compania de asigurări va prelua mașina.

 

Ce acoperă asigurarea CASCO?

 

Amintindu-ne exercițiul de la început, e nevoie de un singur moment de neatenție din partea noastră sau a celorlalți participanți în trafic și gata, s-a produs un accident. Cu o asigurare auto facultativă bine făcută, vei putea să te bucuri de mașina ta în cel mai scurt timp chiar dacă tu ești vinovatul pentru accidentul produs.

CASCO va acoperi evenimente de genul:

 • avarii provocate de ciocniri, loviri, izbiri, zgârieturi, căderi, căderi de corpuri pe autovehicul, derapări, răsturnări
 • avarii provocate de incendiu, trăsnet, explozie
 • furt sau vandalism
 • asistență rutieră
 • daune provocate de animale
 • pătrunderea apei la motor
 • pierderea sau furtul cheilor
 • regres RCA
 • autoturism la schimb pe perioada reparației ( la unii asiguratori)

O asigurare CASCO nu e deloc scumpă comparativ cu beneficiile pe care le are. În continuare, îți prezentăm 2 exemple de oferte concrete pentru asigurarea CASCO:

 

Pentru o mașină nouă (2023) Suzuki Ignic de 16.000 euro, costul asigurării CASCO e 407 euro/an și acoperă: 

 • Riscuri asigurate: incendiu, trăsnet, explozie, furt, evenimente naturale, evenimente socio-politice și acte de vandalism, avarii produse de accident rutier prin coliziune cu alt autoturism, avarii accidentale produse autovehiculului asigurat
 • Clauze suplimentare: asistență rutieră, asistență rutieră extinsă, autoturism la schimb, apă la motor, pierderea/furtul cheilor, accidente persoane transportate, acoperirea jantelor / anvelopelor, reîntregirea sumei asigurate.

 

Pentru o mașină nouă (2023) de 37.700 euro, costul asigurării CASCO e 672 euro/an cu posibilitatea plății în 4 rate. Aceasta acoperă:

 • asistență rutieră, accidente persoane, fenomene naturale, explozie, incendiu, daune provocate de animale, furt, vandalism, elemente vitrate, coliziune, zgârieturi și alte riscuri.
 • În plus, sunt incluse și asigurarea de deces/invaliditate temporară cu suma asigurată de 2000 euro și asigurarea de invaliditate permanentă cu suma asigurată de 4000 euro. 

Este important de menționat că costurile asigurării CASCO pot varia în funcție de mai mulți factori, precum: marca și modelul mașinii, puterea motorului, zona de circulație și istoricul de accidente al șoferului. 

 

De ce să-ți faci CASCO în primii 5 ani de viață ai mașinii?

 

Un aspect important în ceea ce privește încheierea unei asigurări CASCO este anul de fabricație al mașinii tale. 

 

În primii 5 ani de viață a mașinii, CASCO-ul va fi la un cost foarte bun. Între anii 5 și 7, primele companii de asigurări se mai răresc, iar după anul 7 acestea se feresc să ofere CASCO. Dacă mașina ta are mai mult de 10 ani, companiile de asigurări nu vor încheierea un contract CASCO decât dacă este vorba de o prelungire. Prin urmare, este recomandat să iei în considerare încheierea unei asigurări încă de la achiziționarea mașinii, astfel încât să te bucuri de costuri mai reduse pe termen lung.

 

Când îți recomandăm CASCO?

 

Dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că înțelegi cât e de benefică asigurarea CASCO, oferindu-ți protecție financiară și stabilitate în cazul unor evenimente neașteptate.

 

Noi îți recomandăm CASCO dacă: 

 

 • ești dependent de mașină și viața ta este strâns legată de aceasta, un accident sau o avarie majoră ar putea afecta semnificativ calitatea vieții tale. Prin încheierea unei asigurări CASCO, te asiguri că vei beneficia de reparații sau de o despăgubire corespunzătoare în astfel de situații, fără a suporta costuri majore din buzunarul tău.
 • mașina ta îți aduce venituri și e folosită în scopuri profesionale. Orice perioadă în care nu poți folosi mașina poate duce la pierderi financiare considerabile. 
 • îți ia mai mult de 6 luni să aduni banii pentru a cumpăra o mașină nouă în caz de daună totală sau furt. În situația în care mașina ta este grav avariată sau furată, vei primi o despăgubire care te va ajuta să achiziționezi rapid o altă mașină și să-ți reiei activitățile zilnice fără întârzieri majore.

Așadar, încheierea unei asigurări CASCO îți aduce numeroase avantaje și siguranță financiară în situații neprevăzute. Fie că este vorba despre repararea mașinii în urma unui accident, înlocuirea acesteia în caz de daună totală sau protejarea activității tale profesionale, CASCO-ul joacă un rol crucial în viața ta. 

E important să ai alături specialiști care să te îndrume în a alege cea mai bună asigurare pentru nevoile tale. De aceea, te așteptăm cu drag la Wise Advising, locul unde găsim cele mai potrivite soluții pentru tine.

Pentru mai multe detalii despre inmatriculari auto in Timisoara si procesul prin care noi te putem ajuta cand iti cumperi o masina noua, poti vizita pagina noastra dedicata.

About Author

Related posts